Viikonloppuna oli islanninlammaskoirien paimennustaipumustesti, joten sunnuntaina Subarun nokka käännettiin kohti Rantasalmea. Udihan oli jo viime vuonna testissä ja tämän vuoden testiin ei saatu paikkaa. Otin kuitenkin jässikän mukaan kun keli ei ollut kuuma ja ajattelin et käydään Savonlinnassa kävelyretkellä kotimatkalla. Mutta Udi yllättäen pääsikin mukaan testiin ekstra-koirana, joten koko päivä mennä hurahti sitten lammasaitauksen äärellä ja Savonlinnassa retkeiltiin ainoastaan syömään.

1832003.jpg

Udi jopa paransi tulostaan ja tuomio oli tällä kertaa hyviä paimennustaipumuksia. Vähän Udia jännitti aluksi ne lampaat, mut kyllä mielenkiintoa selvästi oli. Tällä kertaa lampaat olivatkin liikkuvampaa sorttia, ja Uukin sai ne liikkeelle. Udi oli myös harvoja koiria jotka päästettiin testissä irti. Alku näytti aina hyvälle, mut sitten Uu hajotti lauman ja jahtaamisvaihe iski vähän päälle. Tuomarit oli kuitenkin tyytyväisiä, koska Udi lopetti käskystä eikä koskenut lampaisiin, haukkua poksutti toki melkein koko ajan. Nyt on varmaan meiän testit testailtu, näitä liikkuvaisempia lampaita kun jäin viime vuonna kaipaamaan. Mutta jos jotain muuta paimennustoimintaa järjestetään oon kyllä innolla lähössä mukaan.

Valitettavasti tälläkään kertaa en niitä huippusuorituksia ollu näkemässä, mut viimevuotiseen verrattuna paljon parempia kuitenkin. Myös muutama koira jonka olisin muuten vaan halunnu nähä oli ollu jo aamulla ennenkuin kerkesin paikalle. Mukavaa oli nähdä Udin velipoikaa Lupua, viimeeks ollaan nähty Nokian erkkarissa pari vuotta sitten. Tämä veli ei vissiin niin ärsyttävän näkönen ollukkaan, kun ihan pystyivät tervehtimään toisiaan nokakkain. Kiva päivä oli, kiitos vaan järjestäjille!

1832000.jpg
Lupu

Pakko on luiskahtaa myös isompien nelijalkasten puolelle. Kartanolla oli myös hevosia ja niiden joukossa tosi harvinaisen värinen suomenhevonen, tai ainakaan ite en oo koskaan nähny sen väristä. Toki tiedän et melkein kaiken värisinä niitä voi olla. Tälläkin oli ihan "normaalin" värinen varsa.

1832005.jpg 


Isäntäväen koirat muuten olikin tuttuja sieltä maatalousnäyttelystä! Kiitoksia vaan kovasti heillekin, kun huolivat islaintilaiset häiritsemään lampaitaan!