Jorunn esitteli taas esteitten voittamis taitojaan. Kun tulin töistä äiti kerto että Jorunn karkas häkistä. Ensimmäiseksi tuli tietenkin mieleen että yli on taas heilahdettu, mutta ei. No epätodennäköisempi mutta mahdollinen toinen vaihtoehto on tietenkin kaivautuminen ali, vaan noup. Tässä vaiheessa rupes jo itellä mielikuvitus loppumaan, onneks J:llä sitä riittää meidän kaikkien edestä! Karkuun ei livistetty mitenkään helpoimman kautta vaan keskeltä aitaa, noin metrin korkeudelta ihan kulmatolpan vierestä. No Udi sitten tyyty siihen helpoimpaan vaihtoehtoon ja karkas oven raosta kun äiti vei Jorunnin takas. Onneks koirat on nyt pysyny aidassa pienten korjaustoimien jälkeen.

Eilen käytiin sivistämässä itteemme oikein kaupungissa. Käytin molemmat koirat erikseen ja totesin että Udi on varsin ihana lenkitettävä ja käyttäytyi oikein mallikelpoisesti. Mahdollista tietty on et se oli  kauhuissaan kaikesta hulinasta ja käyttäyty vahingossa hyvin Viaton. Jorunn ei niinkään yllättäny, kovalla tohelluksella säntäiltiin sinne ja tänne. No ihan niin paljon ei tarvinnu vetää kun porukalla lenkkeilessä ja välillä käveltiin ihan nätisti reunassa. Hyvää harjotusta saatiin autojen suhteen, tosin en usko et jahtaaminen tällä väheni yhtään. Seikkailtiin myös parissa alikulkutunnelissa, mut ne oli ihan pala kakkua. Parasta J:n mielestä oli kuitenkin sorsat! Käveltiin Vuoksen vartta vähän matkaa ja siellähän niitä ihanuuksia lilluskeli. Oli niitä myös rannalla ja Jorunn olis onnesta soikeena antanu niille vähän kyytiä. Koiria ei päästy ohittelemaan, mut melkein kaikkea muuta tais tullakkin vastaan.

Tänään käytiin hakuilemassa. Jorunnia vähän haukuteltiin ja sitten tehtiin muutama etsintä. Haukkua rupes jo irtoomaan vähän paremmin vaikkei sitä varsinaisesti olla harjoteltu (J tietty harjottelee päivät pitkät!). Pistotkin meni hyvin, eka ja viimonen oli muistikuvia ja välissä yks valmis.

Udi on edelleen sitä parempi mitä vähemmän treenataan. Molemmat koirat oli kyllä intopiukassa ja oikein vauhdikkaita. Udille tehtiin kaks valmista, ekalla ei palkattu muuten kun kehumalla ja toinen oli kuopassa pari metriä keskilinjalta. Kiva nähdä et nenä toimii. Seuraavaks otettiin tyhjä, pisto ei ollu mitenkään hyvä eli taaksepäin lähti, mutta tuli hyvin pois. Viimonen oli yliheitto ja puolipakeneva.

Ilmassa on tänään ollu hiukan talven tuntua, luntakin taitaa olla vähän maassa. Tulis vaan nopeesti talvi ja pakkanen ja lunta, ei jaksais näitä kurakelejä enää. Jorunn ei oo ollu lumesta oikein moksiskaan, se ei oo noteerannu koko asiaa juuri mitenkään. Ehkä sitten kun tulee kunnolla lunta sen jo saattaa huomata et maassa on jotain outoo. Toisaalta ei Udikaan lunta suuremmin ilakoi, mut se nyt tuumaa kaikkeen uuteen et tämmöstä nyt sit tälläkertaa.