Eksyinpä eilen kirjastoon ja innostuin kasaamaan syliini pinon kirjoja, joista luultavasti saan kuukauden päästä maksaa myöhästymismaksuja. Joka väittää kirjastokirjoja ilmaisiksi, lainaa (tai lähinnä palauttaa) niitä vissiin eri syysteemillä kun meikkis... Joka tapauksessa mukaan tarttui myös pari koirankoulutusopusta: Anni M Korpelan Toko ja temput, Salme Mujusen Tie tottelevaisuusvalioksi ja Cesar Millanin Koirakuiskaaja. Näistä jälkimmäisin on sitten ihan muuten vaan luettavaksi, sillä eihän meillä mitään ongelmia ole!

Tavoitteena on nyt lukea töppöjalkatiimille ääneen ainakin kaksi ensin mainittua teosta, jolloin uskoisin meidän olevan melko valmiita kilpakentille. Lukutauoilla viimeistellään koulutus kattomalla telkkarista opetusohjelmia (kuten hauskimmat kotivideot) ja syömällä nakkeja. Menestys on taattu, kiertopalkintoihin voidaan jo kaivertaa Team Äly & Väläys!

Tokon ihmeellisyyksien sisäistäminen aloitettiin maltillisesti, eli tänään katseltiin vaan kuvia. Mujusen kirjassa olikin ihan islanninlammaskoiran näköisiä koiria parissa kuvassa, ja se jos mikä nosti motivaatiota! Tosin oon kyllä ennenkin erehtyny luulemaan vääränrotuisia oikeanrotuisiksi, joten ne on varmaan jotain islantilaisiksi naamioituneita lappalaisia...