Tänä aamuna lähdettiin lenkille reittiä jonka alkupäässä olis ne kuraisimmat ojat ja lutakot, ja loppupuolella koirat kerkeis sitten kuivua ja karistella enimmät mudat. Ehkä niitä ei tartteis edes suihkun kautta ottaa sisään. Aurinko paistaa, linnut laulaa ja kaikilla on hyvä mieli. Kunnes havahdun siihen että juniori on ollu hetken liian pitkään näkymättömissä. Haukkua ei kuulu mistään, jahdissa ei siis olla. Sen sijaan matkaa hetken jatkettuani metsästä alkaa kuulua kahinaa, joka yleensä lähtee siitä kun jossain kieritään ja pyöritään oikein antaumuksella. Niin myös tällä kertaa. Jorunn on viimeaikoina kunnostautunut kusipäänä, kun Udi yrittää hihnailtaessa ilmeisesti tarkkuuslirauttaa junnun korvaan, ja tänään oltiin sitten paskapäitä. Reitti meni uusiks, koska en millään olis halunnu pujottaa mein teddypehmusteista rinsessapantaa neidin lemuavan pääkopan yli. Yök!

No tähän ongelmaan on tietenkin vain yksi mahdollinen ratkaisu, täytyy muuttaa jenkkeihin ja ruveta liikuttamaan koiria olohuoneessa juoksumatolla! Tosin siinäkin on pari muttaa...

1. Muuttaminen Yhdysvaltoihin olis vähä niiko muuttais Helsinkiin, vaikkakin varmasti vielä pahempi. Toisaalta eiköhän sieltäkin löytyis paikallista jänkhää sen verran, että torppansa sais pystytettyä paikkaan ilman välitöntä naapuri kontaktia.

2. Juokseminen juoksumatolla kuulostaa jo ihmisen kohdallakin semmoselta rangaistukselta, etten soisi koiran niin typerää tointa joutuvan harrastamaan. Tätä juoksumatto touhua on muutenkin pikkusen vaikee ymmärtää, kun ainakin näissä ameriikan koiraohjelmissa koirat juoksee matolla, koska omistaja ei ehdi niitä lenkittämään. Kuitenkin tämä sama omistaja joutaa kyllä istumaan vieressä ja katsomaan, kun koira hölkkää siinä matolla. Kummallista.

3. Jos koirien kanssa jouduttais kattelemaan niitä ameriikan ihmeitä ja niitten touhuja, sekä lisäks juoksemaan päivät pitkät siinä matolla, väännettäis varmaan jokainen omat kasat ja koitettas hukuttautua niihin.

Ja ettei meikkistä mitenkään Yhdysvalta vastaiseksi näitten tekstien perusteella leimattais, niin sanottakoon et ruokailutottumuksien puolesta solahtaisin joukkoon erittäin "kevyesti", Bic Mac nimittäin maistuu!

Udi osoitti sitten kakkapäisyyttään pölläyttelemällä lenkin lopuksi Bingo-parkaa. Mikä lie siinäkin maastonakissa muka niin ärsyttää?