Huh hei miten aika rientää ja blogin päivittäminen vallan unohtuu! Reissussa oli ensin emäntä, kun vietin Tallinnassa muutaman päivän. Kovasti kauppoja kierreltiin, mut hintatasohan alkaa olla ihan Suomen lukemissa. Jotain tuli kuitenkin ostettua, vaan tällä kertaa ei Udille oikein mitään tuliaisia löytyny. Muutamia eläinkauppoja löydettiin, niissä valikoima oli suht sama kuin suomalaisissakin. Mitään semmosta mitä oisin halunnu ei ollu tarjolla. Paitsi akvaarioon ostin kyllä yhen koristeen ja vähän kalanruokaa, se kun tuntu olevan halvempaa siellä puolen lahtea. Eipä siellä kyllä kovin paljon koiria tai muita elukoita kaduilla näkynykkään.
Udi oli siis kotona isin "hoidossa", kuulemma sattu Udille just lepoviikko niin iskä ei ollu voinu lenkille lähteä... No onneks on vähän nohevampaakin porukkaa kotosalla!

Pari päivää kerkesin hengähtää ja sitten lähettiin päiväreissulle mammalle. Oikeastaan meiän piti hakea veneet ja muuta tarpeellista tavaraa ens viikonlopun vepe-koetta varten Valkealasta, ja sammalla reissulla pyörähdettiin sitten mammalle. Veneiden lainaaja oli älyttömän mukava ja pari tuntia menikin sitten siellä rupatellessa. Udi sai leikkikaveriksi niin suuren neitokaisen et aluks jätkää meinas vähän jopa hirvittää, hyvin kuitenkin sujui leikki islantilaiselta ja lansulta. Mammalla oli tutut kuviot, eli paljon herkkuja sekä emännälle että koiralle.

1878033.jpg
lansuneiti pyörityksessä

Ei täällä pelkästään humputeltu oo vaikka siltä saattaakin vaikuttaa... Lähettiin nimittäin agilityn alkeiskurssille. Kaikkeen hulluuten sitä tuleekin sorruttua. Tavoitteena on lähinnä parantaa kontaktia ja saada kivaa tekemistä yhdessä. Kurssilla on tosi paljon porukkaa, 20 paria on ilmotettu (no Lappeenrannassa oli kuulemma 40!), mut kun tehdään lyhyitä juttuja niin ei siinä hirveen kauan joudu odottelemaan. Minuu vähän hirvittää kun kaikki koirat on siinä kentällä yhtä aikaa, ja sitten tuo räyhä-riiviö pitäis laskee irralleen!

Onneks ollaan treenattu myös "oikeeta" lajia eli hakuilemassa käytiin eilen. Treenattiinkin oikein kunnolla: Etukulmissa oli valmiit, sitten tyhjä, yliheitolla haamu, koira jätettiin metsään ja yliheitolla lähi-ukko, tyhjä ja lopuks yliheitolla puolipakeneva. Ikinä ei olla Udille tehty näin pitkää rataa, mut upeesti teki töitä ja jakso! Ensimmäinen tyhjä jäi vähän vajaaks, mut se oli vastatuuleen joten kait Uulla nenä toimii ja se ties ettei siellä mitään kuitenkaan oo! Tosi hyvä mieli jäi tästä treenistä!!! Seuraavalla kerralla tehdäänkin jotain kivaa ja helppoa.

Edellistä hakutreeniä en muistanukkaan näpytellä, mut sillon taidettiin ottaa löytö, tyhjä, löytö ja viimonen oli lähellä keskilinjaa. Koira kulki sillonkin hyvin, mut ohjaaja sähläili kaikenlaista.

Tottikset on vähän nyt jääny vähemmälle, siellä agitreeneissä vähän kyl seurailtiin ja tehtiin maahanmenoja leikistä. Täytyy taas ryhdistäytyä! Harmittaa kun en sinne rotumestaruuksiin, saanu itteäni ruoskittua ja Udia treenattua. Vaan neljä islantilaista oli ollu kokeessa, eikä ees yhtään urosta olis ollu meidän riesana! No ens vuonna sitten...