Viime viikonloppu vietettiin metsissä rymyten, makkaraa paistaen ja mökkeillen. Pidettiin pienimuotoinen koiraleiri, ohjelmassa lähinnä hakua vähän vepeä ja tokoa sekä paljon sosiaalista kanssakäymistä. Paikalla oli Udin ja Jorunnin lisäks viis narttua eli aikamoista akkalaumaa joutui Uu kaitsemaan. Välillä meinas tulla pientä kärhämää likoille mut aika sopuisasti oltiin loppupeleissä.

Haussa tehtiin ekana päivänä tuuliharjoituksia. Udin työskentelyssä näkyy edelleen epävarmuutta, mut kaikki ukot kyllä löytyi. Täytyy nyt saada tehtyä paljon onnistuneita harjotuksia, luulen. Jorunn oli taas hyvä, hiukan meinas välillä ajatus katketa ja ote herpaantua. Samaten metsään karisseet palkat vei vähän huomiota, tytsi on nimittäin uskomattoman ahne!

Ihmisten ruokatauon jälkeen tokoiltiin. Alkuun otettiin paikalla makuu, kesti kyllä maassa mut tosi levotonhan Udi oli taas eli pää pyörii ja pyörii... Kokeiltiin myös seuraamista noutokapula suussa, kun ei oltu ennen tämmöstä kokeiltu ja lähinnä liikkeestä seisomista, joka oli taas tosi tosi vaikeeta. Oon nyt koittanu kotonakin vahvistaa seisomista ruokakupilla, kun se istuminen on niin vahvana siellä takaraivossa. Taidettiin ottaa myös liikkeestä maahanmeno. Jorunn edelleen vähän seuraili ja perusasentoon tuloa treenattiin myös. Ei olla kyl kummassakaan edistytty, makkaraa seurataan edelleen erittäin lähellä. Syliin Jorunn kyllä osaa hypätä hienosti! Tutustuttiin myös ekaa kertaa noutokapulaan ja kyllähän J sitä miulle kanniskeli.

Toisena päivänä tehtiin ihan rataa. Udille kaksi ensimmäistä muistikuvilla ja kolmas valmis. Uu kävi monta kertaa varmistamassa maalimiehellä, epävarmuutta varmasti tämäkin. En kauheesti huudellu koiraa vaan annoin sen ratkoa itekseen tätä pahaa ongelmaa. Toivottavasti tähän jotain tolkkua saadaan vielä. Jorunn teki kanssa muistikuvilla ja oli tälläkin kertaa ihan into piukeena töissä. Nenä myös nousee mukavasti ja ukkoja olis pitäny ettiä vielä enemmän! Ilmeisesti on kivaa!

Kokeiltiin myös vähän vepeä eli vientiä köydenpätkällä ja veneen hakua. Meni ihan normisti vaikka Jaava (joka ei kyllä ainakaan ui!) hiukan oli häiriönä uiskentelemassa mukana. Loppupeleissä tää uimista kaihtava koiruus teki varsin hienoja veneestä hyppyjä. Matka ei Udilla ollu kovin pitkä, mut olipahan ainakin eri vene kun normaalisti.

Kivaa oli treeniä, kiitos kaikille osallistuneille! Me ei jääty yhteismajotukseen, vaan mentiin omalle mökille. Kämppä ei kerenny mitenkään älyttömän lämpöseksi ennenkun uni jo tuli, mut koirat varmaan nautti kun oli viileempää. Kaikkia ainakin nukutti hyvin! Tällä kertaa ei nähty onneks edes kyitä.

Tänään pidettiin vepen kesäkauden lopettajaiset. Meinattiin vielä vähän treeniä, mut vedessä olikin ilmeisesti sinilevää, ni jätettiin väliin. Pestiin sitten vaan veneet ja laitettiin talviteloille. Ja syötiin omenapiirakkaa! Koirilla oli hirveän kivaa möllöttää vaan autossa...