Lääkäritäti kielsi Jorunnia ehdottomasti syömästä edes toisen koiran ruokaa, vaan ainoastaan omaa kallista terveysnappulaa. Noh tytsiltä meni ehkä joku kohta vähän ohi, sillä se on toteuttanut tiukkaa diettiä syömällä mm. saunahaloista kuoria, karviaisia, maissilastuja lattialta, leivänmuruja pöydältä, kissankakkaa pihalta ja perunat kattilasta. Onneks masu alkaa olla kuosissa, vaikka sitä terveysnappulaakin on vahingossa muistettu syödä.

Jos ei vaivaa massu, niin sitten tassu. Tänään tarhasta tehtiin sen verran räväkkä lähtö, että kulkeminen olikin hetken aikaa helpompaa kolmella jalalla. Päätä käytettiin ilmeisesti viidentenä jalkana eikä suinkaan ajatteluelimenä. Lääkärin pakeille ei kuitenkaan uskalla lähteä, jos Jorunnille määrättäis lepoa, en edes uskalla ajatella mitä se tekisi, varmaan bentsihypyn koskisilloilta ja juoksis maratonin. Ainakin jos tuosta dieetin noudattamisesta voi mitään päätellä.

Jos masuvaivat parani "hiukan" lääkärin määräyksiä kiertäen, niin pienen retuutusleikin jälkeen oli jalkakin paljon parempi. Näitä "hoitotoimia" en silti lähtis kaikille suosittelemaan. Toisaalta en myöskään ole enää nykyisin kovin yllättynyt mistään kummallisesta koiriin liittyen, vaan totean olkia kohauttaen -nää on islanninlammaskoiria.