Islanninlammaskoirien kesäleiri vieteltiin Kiteellä heinäkuun puolivälissä ja mukana menossa oli toki myös töppöjalkatiimi. Jorunn ei juoksennellut leirillä eikä itseasiassa vieläkään, likka pitää ilmeisen pitkät juoksuvälit mikä ei tokikaan haittaa. Majoittumisestakin selvittiin vallan mainiosti, mikä ei meidän käytöstavoilla ole aina ihan itsestäänselvyys, kiitos siis hyville kämppäkavereille!

Leirillä sai treenailla ja tutustua moniin eri lajeihin ja me tietysti tehtiin tokoa ja sen lisäksi rallytokoa, hakua ja mejää. Tärkeintä kuitenkin lie samanhenkisten ihmisten ja koirien tapaaminen. Mukavasti oli porukkaa ja muutamia ihan uusiakin tuttavuuksia, kiitos kaikille osallistuneille! Meillä ainakin oli mukavaa! Ensi vuonna sitten uudestaan!

Tokoiltu on leirin lisäksi ihan kotonakin ja tällä viikolla on otettu oikein paniikinomainen tokorypistys kohti piirinmestaruuksia. Molemmat koirat siis näillä näkymin joukkueissa, aika kauheeta. Viikko olis vielä tehokasta treeniaikaa, sitten kutsuu pohjoinen. Ehkä. Joka tapauksessa viikon päästä kutsuu Joensuu ja missikisat, siellä siis töppöjalatkin pyörimässä. Onneksi seurue on hyvä joten näyttelytkin ehkä menettelee :).

Jorunnin kanssa on yritetty työstää myös paimennusta. Kovaahan se menee, mutta kuuluu ilmeisesti rodun tyyliin. Aikamoinen taipumus sillä on hajottaa lauma, mikä käy meidän pikkumustilla aika helposti, mutta kyllä se ne läjäänkin saa. Edelleenkään en kyllä tiedä tajuaako se mitään paimentamisesta vai juokseeko vaan sinne tänne. Lampaat eivät tunnu siitä kuitenkaan suurta stressiä ottavan, vaikka vauhti välillä on aika hurja. Tosin kovaa ne juoksee kyllä keskenäänkin.

Hakua ja vepeä on treenitty myös. Hausta nyt ei suurta kerrottavaa ole, siellä käydään vaan hömpöttelemässä että muut saa maalimiehiä. Jorunn käy nopeasti ja tehokkaasti läpi koko radan noin kahdella pistolla, mitäpä sitä edes takas juoksemaan. Vepessä ollaan Udin kanssa tehty avoimenluokan liikkeitä. Vähän oon arponu että pyrittäiskö vielä kokeeseen, mutta taitaa se jäädä. Täälläpäin kun ei noita kokeitakaan oikein ole.

Sujuvasti yritän välttää valjakkohiihtotreenistä kirjottamista, eli siitä kuntoilusta. Ei ole tapahtunut. Mutta on sitä sentään ajateltu! Ja hyvin suunniteltu on puoliksi tehty eikös vaan? Lämmöt paukkuu taas armottomissa lukemissa, mutta jos sitä tänään vaikka luistelemaan? Tai kattois ainakin telkasta urheiluruudun...