Helmikuussa pyörähdettiin islanninlammaskoirien jalostuspäivillä Uuraisilla Jyväskylän kupeessa. Sunnuntain hiihtokisat oli tietenkin peruttu, kuten tänä "talvena" lähes kaikki muutkin. Uuraisilla oli kuitenkin valtavasti lunta! Pääsipähän fiilistelemään talvea edes hetkeksi. Jalostuspäivät oli tosi hyvä tapahtuma vaikka tuon kasvatushomman jätän suosiolla viisaammille. Paljon tuli tietoa islanninlammaskoirista, väreistä, suvuista ja koirien rakenteesta. Ja paljon yleistä höpinää islanninlammaskoirista. Hyvä tapahtuma ja suosittelen kyllä kaikille joita islanninlammaskoira yhtään kiinnostaa, myös jo niille "vanhemmille" kasvattajille...

Hiihtokisat vaihtuivat sitten näyttelyyn Jyväskylässä. Kehän laidalla pönöttäen ja näyttelymaailman ihmeitä ihmetellen. Koirat vaihtu kädessä semmosta tahtia etten meinannut mukana pysyä, mutta hyvä jos olin jollekin avuksi. Vain yhden kerran meinasi koira livetä kehään muitten vuorolla. Kaikki taisivat saada arvostelun ja voittajatkin löydettiin, onnea siis heille. Yleensä näyttelyihin mennään ostamaan koirille leluja ja herkkuja, mutta tällä kertaa olin semmosella porukalla liikenteessä että kojujen kohdalla ei edes hidastettu. Minkä takia muut sitten sinne näyttelyihin menee?!? No eipä olis kyllä ollu rahaa eikä varsinkaan tarvetta mitään ostaa.

Koska pihalla satoi paljon lunta!!! ja sisällä ei jaksanut kuvailla, tuli kuvia vain muutama mutta tässähän näitä:

DSC_1811-normal.jpg

Näyttelymenestyjä Isla

DSC_1814-normal.jpg

auspai Lumo, Isla, Tuike ja Imir

DSC_1815-normal.jpg

Kári

DSC_1825-normal.jpg

Skirnir

DSC_1823-normal.jpg

Hekla

DSC_1819-normal.jpg

Sól ja Skirnir

DSC_1831-normal.jpg

Jorunnin sisko Varda, siskonpoika Skirnir ja äitee Hekla, nii ja tietty Sól joka erottuu eniten joukosta :)

Treenihommat on ihan nollassa. Eipä kannata paljon ens talvena hallimaksuja maksella kun ei sinne koskaan tuu lähdettyä. Ja hiihtämään ei päästy koko talvena. Siis treenejä, kisoissa käytiin vielä maaliskuun alussa Pärnävaaralla ja kyllähän me taas kovasti mentiin. No onneksi nyt on päällä nenäpunkkien häätökuuri niin on hyvä syy olla tekemättä mitään. Nii ja Jorunnillahan alko just juoksut! Ja ja ja... kyllä näitä syitä löytyy kun aletaan keksimään. Sohvalle siis mars! Lenkillä on sentään yritetty käydä ja nyt on vieläpä huippu kelit kun talvi tuli taas käväsemään! Kaikki on taas ihanasti hetken.

DSC_1808-normal.jpg

Jorunn ja Udi