Eilen ja tänään on tokoiltu ihan keskenämme vaan. Perusjuttujen lisäks molemmat koirat sai harjotella ruutua ja kaukoja. Huvittavaa sinänsä että ne kaukot menee Jorunnilla paljon paremmin kuin Udilla, mutta sepä johtuukin J:n luontaisesta taipumuksesta tehdä näitä asennonvaihtoja "oikein". Udilta vaadin sivulle tulossa kunnollista suoritusta eli ekalla käskyllä oikeelle paikalle, ja sekös laittoi pieneen koiraan painetta, kun sinnepäin ei kelvannutkaan. Jässi ei muutenkaan ollu ihan vedossa, kun masu oli vissiin vielä killillään hirviherkkuja. Jorunn sen sijaan on aina vedossa, ja pikkusen jopa liiankin viritettynä. Nauru Silti tehtiin tänään paikallamakuu harjoitus. Eka oli pikkusen liian pitkä eli J nousi, toinen yritys sitten lyhyempänä. Jorunn makaa kyllä aika nätisti, tuota aikaa täytyy pidentää vaan tosi varovasti.

Tänään tokojen jälkeen tehtiin vielä esineruutua ja hakua. Udi haki ruudusta kaksi valmista esinettä. Aikaa meni kauan mutta onneks esineet kuitenkin löytyi. Jorunn haki myös kaksi esinettä, joista ensimmäistä sille näytettiin. Hyvin lähti ekalle, mut töitä silti teetätti kovin. Ja myös toinen esine löytyi, vaikka siihen vaadittiin jo useempi lähetyskin. Hyvä pikku pimpo! Tää tais olla kolmas vai peräti neljäs treeni, että sikäli hyvin meni.

Koska maalimiehiä oli käytettävissä peräti yksi (!) niin tehtiin kolmen piston treeni - löytö, tyhjä, löytö. Ensimmäinen pisto oli hyvä, kaks muuta vähän sinne päin. Tyhjälle itseasiassa lähti ihan ok, mutta poiskin tuli omatoimisesti melko samaa reittiä.

Sitten helpotusta miun treenaamattomuus tuskaan, Canis-lehdessä oli juttua koiran kouluttamisesta, aika yllättävää sinänsä, ja mie luinkin sieltä vaan tärkeimmän eli koirat joita treenataan vaan pari kertaa viikossa oppii nopeemmin kuin ne joita treenataan joka päivä. Tästähän voi näppärästi päätellä, että kun treenaa vaan muutaman kerran kuussa, ni koirat oppii super nopeesti! Hyvä myö laiskat treenaajat!