Hiljaista on pidellyt tässäkin blogissa, ja melkeinpä kaikki varmaan tietääkin jo vuodatuksen ongelmista eli tällä kertaa ei mene pelkästään laiskuuden piikkiin. Harmillista sinänsä että kuvat on aiemmista kirjoituksista hävinneet, katotaan jaksanko alkaa niitä koneelta kaivelemaan ja palauttamaan. Toisaalta moni niitä varmaan mieluummin kattelee kun näitä kirjoituksia lukee. Tiiä sitten selaileeko noita vanhoja juttuja kukaan muu kuin mie ite. Ja kuvien lisääminenkään ei näytä toimivan.

Paljonhan tässä on tietenkin puoleentoista kuukauteen keretty ja mahdotonta on kaikkea muistaa. Luultavasti myös tarpeetonta  :D. Treenailtu on vepeä ja tokoa. Vepet on menny pääasiassa erittäin hyvin, sen puoleen on vähän harmi että kokeisiin ei tänä kesänä ole ”päästy” eli mie en ole jaksanut. No vielähän tässä on kesää jäljellä. Tokossa sujuu välillä paremmin ja välillä huonommin. Jorunnin kanssa toivoisin parempaa seuraamista ja Udilla on vielä tekemistä niissä uusissa liikkeissä, eli luoksetulon pysäytyksessä ja kaukoissa.

Tokossa ollaan kuitenkin osallistuttu myös kokeisiin. Jorunn tokoili heinäkuun alussa Imatralla hienosti ensimmäisen ykköstuloksen!

Luoksepäästävyys 10 (istuallaan ei kyllä edelleenkään kestetty, mutta sepä ei nyt haitannutJ)
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen kytkettynä 9
Seuraaminen taluttimetta 9 ½
Liikkeestä maahanmeno 9 (ei muistaakseni taaskaan noussut perusasentoon)
Luoksetulo 8 (J tuli kyllä luokse, mutta oikealle sivulle kuono menosuuntaan :D)
Liikkeestä seisominen 9 ½
Estehyppy 9
Kokonaisvaikutus 10
Pisteitä yhteensä hienot 185 ja kunniapalkinto! Pikku pimpo oli niiiin taitava!
 
Viime sunnuntaina tokoiltiin sitten rotumestaruuksista Taipalsaarella. Paikalla oli mukavasti islanninlammaskoiria, peräti kuusi! Seitsemän oli ilmoitettu, mutta yksi oli valitettavasti jäänyt pois. Harmillista oli myös, ettei yhtään ylempien luokkien koirakoita ollut kisaamassa rotumestaruuksista. Vaan kyllä me hyvät kisat saatiin alokkaitten ja avoimien koirakoiden kesken!
Jorunn oli päivän ensimmäinen suorittaja ja tällä kertaa J joutui kyllä miun jännittämisen uhriksi ihan täysin. Udin suoritustahan mie jännitin, mutta Jorunn joutui kärsimään siitä, harmillista.

Luoksepäästävyys 10 (juu, ei istuttu kyllä vieläkään)
Paikalla makaaminen 9 (nousi istumaan ennen käskyä)
Seuraaminen kytkettynä 8 (ainakin oli jotain pientä törmäilyä käännöksissä)
Seuraaminen taluttimetta 8 (perusasennot! Ei vaan pysty istumaan ei. En tiiä oliko muuta huomautettavaa seuraamisissa)
Liikkeestä maahanmeno 9 ½
Luoksetulo 9 ½
Liikkeestä seisominen 9
Estehyppy 0 (buahahaa! Jorunn ponnisti esteestä, ja keittiönpöydälle mennään ihan kevyesti ilman vauhtia! Tuomarikin sanoi että olisit pyytäny korkeampaa estettä :D)
Kokonaisvaikutus 10
Pistemäärä 160,5. Ei kovin tiukalle menny J , mutta ykköstulos kuitenkin!

Udi oli sitten meidän tiimin yllättäjä. Ja nimenomaan positiivisesti! Tämähän oli meidän ensimmäinen avo koetus, ja sitä myöten jännitys hirvittävä, varsinkin kun siinä kamalan kamalassa paikkamakuussa ei olla edes vahtimassa koiria! Vaan niin se jännitys laimeni kun Jorunnin kanssa päästeltiin enimmät pihalle ja paikkamakuukin meni varsin hienosti, miun onneksi saatiin pötkötellä naisseurassa.

Paikalla makaaminen 9 (vähän oli jotain möngintää lopussa ja lonkka-asentoon siirtyminen)
Seuraaminen taluttimetta 10
Liikkeestä maahanmeno 10 (siis 10 ei 0!!!)
Luoksetulo 7 (varmaan liikaa etenemistä ja hidas loppuluoksetulo ja vino perusasento ja… kuitenkin7!)
Liikkeestä seisominen 9
Noutaminen 8 ½ (ilman myyräloikkaakin voisi kuulemma noutaa…)
Kauko-ohjaus 7 (tupeloin ite, lisäkäskyjä)
Estehyppy 9 (vino loppuperusasento suoraan sivulle, ei jaksanu enää venkoilla eteen ja siitä sivulle)
Kokonaisvaikutus 10
Pistemäärä meille upeat 172, ykköstulos ja luokkavoitto!

Ja niinpä siinä kävi, että molempien luokkien rotumestaruudet matkasi meidän mukana Imatralle! Töppöjalkatiimi oli ihan liekeissä!!! Hienot pikku muruset! 

Kesän kohokohtia on olleet  parit koira-aiheiset tapaamiset. Heinäkuun alussa osallistuttiin islanninlammaskoirien leirille Inkoossa, tosin viimeinen päivä jouduttiin jättämään väliin typerien töiden takia. Vaan kylläpä oli taas kivaa ja mukavaa ja hauskaa! Niin mahtavaa tavata islanninlammaskoiria ja niiden emäntiä, isäntiä ja muita kannustusjoukkoja. Ja tietenkin päästä treenaamaan ja saada hyviä islanninlammaskoira vinkkejä. Tänä vuonna kuultiin myöskin pari oivallista luentoa. Kiitos siis kaikille mukana olleille ja erityisesti järjestäjille!

Toinen tapaaminen pidettiin sitten pienellä kaveriporukalla, kun suomenlapinkoiralikat Lahdesta tulivat meitä morjestamaan. Viikonlopun ohjelmassa oli hakua, tokoa ja lampaita. Ja tietenkin saunaa, hyvää ruokaa sekä paljon höpötystä ja naurua! Eniten päänvaivaa koirille taisivat tuottaa lampaat, nuo pässin jurikat kun eivät juuri koiria kunnioita tai kuuntele. Liikkeelle niitä ei tainnut saada juuri kukaan, mutta muutama hyvä yritys ihmisen avustamana kuitenkin. Haut ja tokot sitten olikin ihan pala kakkua, vaikka kovin usein treenisuoritus aloitettiin lauseella: tätä me ei sitten osata… :D Muuten viikonloppu meni oikein leppoisissa merkeissä, kiitos hauskanpitoon osallistuneille!